Sponsorzy grupy KnockOut

Patronat medialny

Szef federacji WBC Mauricio Sulaiman stwierdził w rozmowie z ESPN Deportes, że oczekuje, iż w najbliższych dniach obozy czempiona wagi ciężkiej Deontaya Wildera (40-0-1, 39 KO) i Tysona Fury'ego (27-0-1, 19 KO) zajmą stanowisko w sprawie planowanego jeszcze do niedawna na 18 maja pojedynku rewanżowego.

- Poprosiliśmy obie ekipy o informacje w sprawie statusu negocjacji i czasu na negocjacje, który był im potrzebny. W tym tygodniu spodziewamy się odpowiedzi i gdy ją uzyskamy, podejmiemy odpowiednią decyzję - oświadczył Sulaiman.

W styczniu federacja WBC oficjalnie zarządziła rozmowy w sprawie drugiej walki Wilder - Fury, jednocześnie wyznaczając termin przetargu na 5 lutego. Przetarg później został odroczony, bez podania kolejnej daty. W obliczu podpisania przez Tysona Fury'ego kontraktu z Top Rank i ESPN pojedynek stanął pod znakiem zapytania. Współpromujący od poniedziałku Brytyjczyka Bob Arum oznajmił natomiast, że nie potrzebuje żadnych rezolucji ze strony WBC, by ustalić z Wilderem szczegóły ewentualnego rewanżu.

Dodatkowo kilka dni temu władze World Boxing Council zarządziły pojedynek o tytuł tymczasowy pomiędzy Dillianem Whytem (25-1, 18 KO) i Dominikiem Breazealem (20-1 18 KO). Zwycięzca tego starcia miał walczyć z lepszym z pary Wilder - Fury.